Generatieproeverij: Ontdek de kracht van generaties op de werkvloer!

Startdatum cursus: 14-10-2019

Babyboomers, generatie X-ers, generatie Z-ers en de millennials. Ze werken allemaal samen, op één werkvloer. Verschillende opvattingen, werkmethoden en ideeën. Dit is allemaal heel dynamisch, maar het zorgt af en toe ook voor frictie. De jongeren moeten zich in een keurslijf wringen. De ouderen moeten bijblijven met de laatste trends. Tenminste, willen ze niet buiten de boot vallen. Met een beetje inlevingsvermogen in de andere generatie maak je het een stuk leuker op de werkvloer. Zo kan iedereen effectief werken!

 

In deze interactieve workshop krijg je inzicht in de verschillende generaties en de vooroordelen die er leven over de verschillende generaties. Ook krijg je inzichtelijk waar generaties energie van krijgen en waar de energie lekt. Bovendien geeft het je stof tot nadenken over de opvattingen en handelwijzen van de verschillende generaties. En de impact daarvan op o.a. de samenwerking en communicatie.

 

Trainers

De generatieproeverij wordt gegeven door Koffie & Bubbels. Zij richten zich op Generatiewerk in organisaties met als ambitie “Energiek Ontwikkelen van Generaties”. Koffie & Bubbels maakt verbinding tussen generaties t.b.v. de persoonlijke- en organisatiedoelstellingen.

 

Resultaten

- Kennis over de verschillende generaties waardoor er meer begrip over en weer ontstaat.

- Professionalisering van de deelnemers.

- Inzicht in de vooroordelen die er leven over de verschillende generaties en hierbij inzicht wat deze vooroordelen betekenen voor sociale innovatie, samenwerking en leidinggeven.

- Generatiebewust werken.

- Motivatie, inspiratie en betrokkenheid voor de organisatie.

- Inzicht waar generaties energie van krijgen en waar de energie weglekt.

- Inzicht hoe het Generatieperspectief ingezet kan worden in teams en afdelingen.

- Inzicht die ervoor gaan zorgen dat deelnemers meer en meer vanuit kracht en positieve energie aan het werk gaan

 

Programma

Na een korte introductie van het programma en de doelstellingen, vinden de volgende activiteiten plaats:

 

1.Warming Up

Middels een energieke werkvorm zal duidelijk worden welke generaties er aanwezig zijn.

 

2."Generatie - Elevator pitch"

Leden van de verschillende generaties gaan zelf ontdekken in welke tijdgeest ze zijn opgegroeid. Daarnaast gaan ze analyseren wat hun eigenschappen, waarden en belangrijkste uitdagingen zijn. Wanneer ze dit ontdekt hebben zullen ze in een minuut tijd een Elevator pitch geven over hun eigen generatie. Op deze wijze leren de leden van de verschillende generaties hun eigen en elkaars leefwerelden kennen.

 

3.Generatietheorie

Middels een aantal sheets zullen wij een toelichting geven over hoe generaties zijn ontstaan en wat de impact daarvan is in organisaties.

 

4.Generaties, vooroordelen en vooronderstellingen

▪ De deelnemers expliciteren, op een creatieve en interactieve manier, hun beelden van de verschillende generaties.

▪ De deelnemers onderzoeken, op een speelse manier, of en hoe die beelden hun gedrag ten opzichte van de andere generaties sturen en gaan over deze beelden met andere generaties in gesprek. Dit aan de hand van thema's als samenwerking, sociale innovatie en leidinggeven.

 

Voor wie?
Voor alle corporatiecollega’s.

  

Praktische info

Wanneer: 14 oktober 2019

Tijd: Inloop 13:15

Start: Vanaf 13:30 uur tot 16:30

Locatie: Groningen

De kosten bedragen € 60 per persoon.

 

Opgeven?!

Wil je meedoen aan deze interactieve workshop? Stuur dan een mail via info@loopbaaninitiatief.nl. Opgeven kan tot vrijdag 27 september.

 

We willen graag weten binnen welke generatie je valt en dus willen we graag je leeftijd weten. 

 

Neem ook gerust een collega mee! (het liefst uit een andere generatie dan jijzelf)