Interview Gea van Dijk

Hoe kwam je op het idee om de training 'Vind je baan met LinkedIn en Twitter' te volgen?

Ik ben op het idee gekomen door onze Organisatie Optimalisatie en door het functioneringsgesprek met mijn leidinggevende. In deze tijd moet je een plan B achter de hand hebben. Het zijn roerige tijden. Dus vandaar dat ik samen met twee collega’s koos voor een training waar onze kracht naar voren is gebracht. Je leert hoe je jezelf het beste kan profileren op de arbeidsmarkt.  

 

Kun je in het kort vertellen waar de training over gaat?

Voor de training ‘Vind je baan met LinkedIn en Twitter’ volgde ik eerst de training ‘Kwaliteitenscan’. Die training staat in het teken staan van het scherp krijgen van je persoonlijke profiel. Je zoekt naar antwoorden op de vragen ‘Wie ben ik’ en ‘Wat kan ik’? De loopbaanadviseur beoordeelt je CV en geeft tips het CV up-to-date te maken. De ‘Kwaliteitenscan’ helpt om helder te krijgen wat je over jezelf naar buiten wilt communiceren op je CV, tijdens netwerkgesprekken en social media. Tijdens de training ‘Vind je baan met LinkedIn en Twitter’ leer je technieken van het solliciteren in de huidige tijd. Je krijgt uitleg over verschillende kanalen, scherpt je CV aan als input voor je LinkedIn-profiel. Daarna leer je hoe je een Linked-In profiel maakt en krijg je uitleg van de do’s en dont’s.  

 

Wat heeft de training je opgeleverd?

Kritisch naar mezelf kijken en ook feedback krijgen van mijn collega’s. Hoe doe ik bepaalde zaken, kan het beter/anders? Maar vooral wat wil ik en doe ik waar ik plezier in heb? Zit ik helemaal op de juiste plek? Onderdeel van de Organisatie Optimalisatie bij Accolade is het schrijven van een motivatiebrief. Ik heb via deze training al een reeks belangrijke vragen kunnen beantwoorden, die ik nu ook verwerkt heb in mijn brief. Ook de belangrijkheid van Social Media is mij heel duidelijk geworden. Daar was ik mij nog niet zo van bewust.  

 

Beveel je anderen de training aan?

Absoluut een aanrader. Al is het alleen maar om scherp te krijgen wie je bent, wat je doet, wat wil en kan je. Daarnaast een goede duidelijk uitleg over een Linked-In profiel. Vond het een hele interessante, nuttige training. Daarbij was de trainingsleidster ook zeer inspirerend (Laurien Kunst). Dat maakte de training nog extra interessant.  

 

Gea van Dijk, bestuurssecretaresse bij Accolade in Heerenveen