Interview Henk Piek

Jezelf ontwikkelen biedt je nieuwe kansen

 

Niemand zegt aan het einde van zijn loopbaan: “Nou, ik heb echt helemaal niets geleerd.” We groeien allemaal, maar de vraag is: in welke richting? Het gaat erom dat je bewust wordt van wie je bent, wat je energie geeft en motiveert en wat je wilt bereiken. Wat je doet en hoe snel je dat doet bepaal je zelf.

Steeds vaker realiseren mensen zich dat ontwikkelen begint met jezelf beter leren kennen.

 

Henk Piek van Accolade is daar een mooi voorbeeld van. Hij is altijd op zoek naar mogelijkheden om zoveel mogelijk plezier in zijn werk te houden. Henk gelooft dat je niet verder komt als je geen inzicht hebt in jezelf. “Je kunt afwachten, maar morgen zijn de dingen anders. Als je niet weet wat je kan en wat je wilt, dan kom je een keer vast te zitten. Je kunt kiezen: modder je door of ga je verder?”

 

Accolade geeft ruimte voor ontwikkeling

Henk werkt al jaren bij Accolade en dat bevalt hem erg goed. Hij vindt het een groot pluspunt dat zijn organisatie hem ruimte geeft om te ontwikkelen. “Als je het naar je zin hebt en je wilt niet anders, dan is het prima. Jij verandert niet, maar de wereld wel. Uiteindelijk kom je dan in de knoei. Als je beter weet waar je goed in bent en wat je kansen zijn, dan hoef je niet bang te zijn voor veranderingen in je organisatie. Dan weet je wat er wel en niet mogelijk is en blijf je ook interessant voor je baas.”

 

Je bepaalt zelf welke keuzes je maakt

Je maakt keuzes die beter bij je passen als je jezelf beter kent. Als je een baan hebt waar je energie van krijgt, dan merkt je omgeving dat. Toch weten veel mensen niet dat er een verband is tussen je ontwikkeling en hoe jij in je vel zit. Ze komen op een punt in hun leven waarop ze zich afvragen: “Is dit alles”? Henk herkent dat ook. Het was voor hem het moment om eens goed na te denken over wat hij nog wil in zijn eigen werk.

 

Doen wat echt bij je past

“Momenteel ben ik zelf bezig met een loopbaantraject via FLOW. Ik krijg feedback op wat ik goed doe, wat ik kan, hoe ik mezelf meer uitdaag, hoe ik beter kan reageren in situaties. Ik krijg meer zelfkennis en dat helpt me enorm. Ik kan iedereen aanraden om eens een persoonlijkheidstest te maken. Daar rolt uit wie je bent, wat je wilt en wat je goed kan. Dan heb je gelijk een goede basis om verder te kijken.”

 

Ben je benieuwd waarmee Loopbaaninitiatief je kan helpen bij je ontwikkeling? Neem contact op.