Stem op je favoriet!

Tijdens de inspiratiemiddag reiken we voor het eerst de Mr & Mrs loopbaan-award uit aan de twee personen die de mooiste stappen hebben gezet in hun loopbaan. Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favoriete Mr of Mrs Loopbaan.

 

Afgelopen maanden hebben collega's uit de branche hun Mr of Mrs Loopbaan op kunnen geven. Na de voorrondes hebben we uiteindelijk 4 genomineerden en hieronder stellen we de medewerkers die zijn opgegeven graag aan je voor. 

 

Je kunt vanaf nu stemmen op jouw favoriet! 

 

Naam: Sieds van der Veen

Werkzaam bij: De Huismeesters

Loopbaanstap: Sieds is naast zijn functie van Medewerker Financiën werkzaam als persoonlijk reisadviseur.

Welke loopbaanstappen heb jij afgelopen periode gezet?

In de afgelopen periode heb ik diverse stappen in mijn loopbaan gezet. Allereerst heb ik anderhalf jaar geleden - op 1 april 2017 - vanuit mijn passie voor reizen mijn eigen reisbureau opgezet; Persoonlijk reisadviseur Sieds van der Veen. Sinds 1 oktober 2017 staat mijn bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Verder heb ik meegedaan aan de ZRA-verkiezing 2018 voor de titel ‘Beste Zelfstandig Reisadviseur 2018’ van de provincie Friesland. De lat lag hoog, maar na een flink aantal voorrondes ben ik tijdens deze verkiezing in de finale terechtgekomen. In de finale heb ik uiteindelijk de 2e plaats behaald! Hiermee behoor ik tot de 'Top 2 van Beste Zelfstandig Reisadviseurs 2018’ van Friesland. Dit heeft me veel naamsbekendheid en klandizie bezorgd. Om mijn bedrijf verder te professionaliseren en nog beter in de markt te zetten, ben ik per 1 maart 2018 een dag minder per week gaan werken bij mijn werkgever Stichting De Huismeesters. Deze dag besteed ik volledig aan mijn eigen bedrijf.

 

Hoe kijk je terug op jouw genomen stappen?

Ik kijk heel tevreden terug op de stappen die ik heb genomen. De stappen die ik heb gezet hebben erg goed uitgepakt en mijn bedrijf heeft een mooie groei doorgemaakt. Onder het motto: 'Onbezorgd op reis, voor dezelfde prijs!' heb ik al voor veel mensen een mooie vakantie, verre reis, stedentrip of voetbalreis mogen verzorgen. Dit alles maakt me blij en geeft me ontzettend veel energie!  Door een dag minder te gaan werken, heb ik nog meer tijd en energie in mijn bedrijf kunnen steken. Bovendien heb ik daarnaast nog steeds een superleuke baan bij Stichting De Huismeesters waar ik ook altijd met veel plezier werk. Deze twee banen bieden me veel afwisseling en dynamiek; een hele fijne wisselwerking!

 

Welke gevolgen hebben deze stappen voor jou gehad?

De stappen die ik heb gezet hebben er voor gezorgd dat mijn bedrijf in anderhalf jaar tijd is gegroeid tot een succesvol, goedlopend bedrijf. Door het goed inzetten van social media en de inmiddels opgebouwde mond-tot-mond-reclame weten mensen mij te vinden. Ik heb veel (terugkerende) klanten en daarbij zijn de klanten ook tevreden. Ik ontzorg de klant volledig bij het samenstellen en boeken van hun reis en zorg ook dat ter plaatse alles tot in de puntjes geregeld is. Door deze persoonlijke aanpak zijn alle recensies die ik van klanten op mijn Facebookpagina heb mogen ontvangen met de maximale beoordeling van 5-sterren beoordeeld. Door een dag minder te werken bij Stichting De Huismeesters kan ik (potentiële) klanten nog beter bedienen, kan ik social media nog meer inzetten (wat belangrijk is voor het werven van klanten) en kan ik mijn bedrijf nog meer laten groeien, professionaliseren en naar een hoger level brengen!

 

Waarom vind jij dat jij de award verdiend?

Ik verdien de award, omdat ik het heb aangedurfd om van mijn passie mijn beroep te maken. In korte tijd heb ik een succesvol bedrijf opgezet naast mijn werk bij Stichting De Huismeesters. Alle tijd en energie die ik in mijn bedrijf heb gestopt, is beloond met een prachtige 2e plek voor de titel ‘Beste Zelfstandig Reisadviseur 2018’ van de provincie Friesland, waar ik heel trots op ben. De mooie klantenkring die ik inmiddels heb opgebouwd, wil ik nog verder uitbreiden. Daarnaast hoop ik ook voor andere collega’s in de corporatiewereld een inspirator te zijn om ook hun dromen na te jagen en hun passie te volgen. Want zoals je ziet is dat mogelijk naast je normale baan bij de corporatie!

 

Stem op Sieds

 

 

Naam: Domien van der Pol

Werkzaam bij: Toolz, Accolade 

Loopbaanstap: Domien werkt naast zijn functie als werkmeester inmiddels ook als partime vrachwagenchauffeur.

Welke loopbaanstappen heb jij afgelopen periode gezet?

  • Van 1978 tot 1982 leerling timmerman.
  • Van 1982 tot 1987, trapmaker/machinale houtbewerker.
  • Van 1987 tot 2008, werkplaats-machinale/magazijn bij Accolade.
  • Van 2008 tot nu toe, als werkmeester het leerwerkbedrijf Toolz opzetten en runnen voor Accolade en WoonFriesland.
  • Sinds 2018, naast werkmeester inmiddels ook parttime vrachtwagenchauffeur.

 

Hoe kijk je terug op jouw genomen stappen?

Soms lopen zaken vanzelf en gaan ze zoals ze gaan, maar je kan ook zelf het “stuur” in handen nemen. Als werkmeester ben ik minder fysiek bezig en dat mis is toch wel. Nu ben ik wat meer te vinden in de werkplaats met heftruck. Door het behalen van het heftruckcertificaat is het balletje gaan rollen. Via Loopbaaninitiatief ben ik bij een transportbedrijf beland.

 

Welke gevolgen hebben deze stappen voor jou gehad?

Met mijn 57 jaar beginnen de jaren ook wel wat te tellen, daarom als je wat wilt doe het maar. Als parttime vrachtwagenchauffeur is er een soort van jongensdroom werkelijkheid geworden. Ik heb inmiddels een 0 uren contract bij een transportbedrijf. In mijn vrijetijd kan ik worden gevraagd om te rijden, geweldig.

 

De balans met fysiek bezig zijn is er weer terug en dat bevalt prima.

 

Waarom vind jij dat jij de award verdiend?

Ik vind het wel leuk om als een soort van ambassadeur “je gevoel volgen” te zijn. Met het behalen van de benodigde papieren, ook werkelijk, aan de slag kunnen.

 

Stem op Domien

 

Naam: Jolanda Hengeveld

Werkzaam bij: Elkien

Loopbaanstap: Jolanda Hengeveld werkt als HR adviseur na een HBO opleiding HRM. 

Welke loopbaanstappen heb jij afgelopen periode gezet?

Ik ben eigenlijk al een hele tijd met mijn loopbaan bezig. De grootste stap die ik hierin gezet heb, is dat ik in 2013 ben gestart met de hbo-opleiding HRM aan de Hanzehogeschool in Groningen. Deze deeltijdopleiding heb ik drie jaar gevolgd naast werk en gezin. Ik had het geluk dat ik een baan had als medewerker HRM bij Actium, omdat ik daar mijn opdrachten voor het werkplekleren heb kunnen uitvoeren. Hierdoor bereikte ik na drie jaar het ultieme eindresultaat, namelijk het behalen van mijn diploma!

 

Nadat ik mijn diploma op zak had, dacht ik zo wel even een baan als HR adviseur te krijgen. Dat bleek in de praktijk tegen te vallen, omdat de vijver waarin ik viste behoorlijk vol zat en ik kwam erachter dat het naast mijn diploma erg belangrijk was om ervaring op te doen als HR adviseur. Ik besloot een loopbaantraject te volgen bij Lies Pol en partners. Hier leerde ik hoe ik in mijn arbeidsmarkt kon stappen. Hiervoor was het belangrijk mijn eigen mogelijkheden te onderzoeken. Ik maakte ook gebruik van de mogelijkheid om loopbaangesprekken te voeren met Klaske. Dit waren hele waardevolle gesprekken! Daarnaast heb ik bij verschillende bedrijven netwerkgesprekken gevoerd. Hiermee kreeg ik een breder inzicht in de arbeidsmarkt (ik werkte al bijna 18 jaar bij Actium) en werd mijn netwerk groter. Het was ook best spannend, maar naarmate ik meer gesprekken voerde, voelde ik mij zekerder en groeide mijn zelfvertrouwen. Een mooie bijkomstigheid!

 

De volgende stap in dit loopbaantraject was het vinden van een werkfitplek. Deze vond ik bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden/Hoogeveen. Bij deze gemeentelijke organisatie heb ik drie maanden een werkervaringsplaats gehad als HR adviseur. Daarnaast kreeg ik bij Actium mogelijkheden om, naast mijn uitvoerende werkzaamheden als medewerker HRM, taken/projecten als HR-adviseur uit te voeren. Dit alles maakte dat ik mijn CV kon uitbreiden met relevante werkzaamheden als HR adviseur.

 

Hoe kijk je terug op jouw genomen stappen?

Ik ben heel trots op de stappen die ik heb gezet. Het was niet altijd makkelijk om een opleiding te volgen naast werk en een gezin met twee opgroeiende kinderen (toen ik begon waren ze 11 en 8). Ik heb af en toe keuzes moeten maken, waarbij zij mij bijvoorbeeld moesten missen als toeschouwer bij hun sportwedstrijden of dat ze met hun vader op stap gingen om leuke dingen te doen en ik dan thuis zat te leren. Toen lastig, maar achteraf is het dat allemaal waard geweest. Ik heb immers mijn papiertje op zak 😊. Het voeren van netwerkgesprekken en de werkfitplaats hebben mij sterker en zekerder gemaakt en ik het heeft me veel inzichten gegeven. En het was natuurlijk heel erg fijn dat mijn collega’s bij Actium mij de ruimte gaven om ervaring op te doen. Dat is heel waardevol voor mij geweest.

 

Welke gevolgen hebben deze stappen voor jou gehad?

Ik heb sinds mei van dit jaar een super leuke baan als HR Adviseur bij Elkien in Heerenveen! Na de werkfitplek in Hoogeveen gaf ik mezelf een beetje rust met het zoeken naar een nieuwe baan. Eerst maar eens even alles laten bezinken. En, alsof het zo moest zijn, vertelde collega Miranda kort daarna dat er een baan vrij zou komen bij Elkien en vroeg ze of ze me voor zou stellen. Ik heb geen moment getwijfeld. Ja, heel graag! En alsof het zo moest zijn, was ik wat collega Corinne zocht en was Elkien wat ik zocht. We hebben elkaar een paar keer gesproken en er was van beide kanten een klik en nu werk ik inmiddels al bijna een half jaar naar volle tevredenheid bij Elkien.

 

Waarom vind jij dat jij de award verdiend?

Tja, ik vind het best lastig om dat over mezelf te zeggen. Ik denk dat andere mensen zouden zeggen dat ik hem verdien omdat ik er hard voor geknokt heb. Er alles aan gedaan heb om mezelf te ontwikkelen tot HR Adviseur. En als ik dan terug kijk naar de afgelopen jaren dan denk ik dat ze gelijk hebben. Ik verdien die award omdat ik mezelf 200% heb ingezet om mijn doel te bereiken en dat is me nog gelukt ook!

 

Stem op Jolanda

 

Naam: Ivonne van der Leij

Werkzaam bij: Wonen Noordwest Friesland

Loopbaanstap: Naast haar functie als Medewerker Huurincasso is zij werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ivonne ontwerpt tassen.

Welke loopbaanstappen heb jij afgelopen periode gezet?

Naast mijn werk ben ik altijd al druk bezig met alles wat te maken heeft met naaien op mijn naaimachine. Ik ben dankzij het Persoonlijk Ontwikkeling Budget bij Wonen Noordwest Friesland een opleiding gaan doen tot Mode Ontwerper.

 

Door een loopbaangesprek met Klaske is mijn enthousiasme groter geworden en wilde ik hier echt werk van gaan maken, als modeontwerpster galajurken maken was toen mijn doel.  Ik heb ook, na het verzoek van Klaske, een stukje geschreven op de website van loopbaaninitiatief.

 

Ik heb geprobeerd een galajurk te maken, hij was prachtig totdat ik tot de conclusie kwam dat niet iedereen maatje 36/38 heeft en ik dus ook jurken moest kunnen vermaken en aanpassen, zo zeker was ik er dus niet van of ik dit kon..daar ging m’n droom….dacht ik…

 

Hier moest ik dus even heel goed over nadenken en had me voorgenomen om op mijn vakantie van 3 weken hierover héél goed na te denken. Sinds 2012 ben ik altijd al wel bezig geweest met tassen van vilt maken, mijn man heeft me hierop gewezen en vroeg of ik daar niet in verder wilde.  Tja, dat is wel waar ik goed in ben, wat ik graag doe, waar ik helemaal achter sta én waar ik energie van krijg!

 

Op een blocnote in de caravan ben ik gaan ontwerpen en tekenen… Op die vakantie heb ik een concept bedacht van je eigen tas zelf te kunnen samenstellen, de basis, de klep en het hengsel wat bij je past, los van elkaar te kopen, met eventueel accessoires als een tasje of extra vakjes.

 

Het idee was geboren….

 

Hoe kijk je terug op jouw genomen stappen?

Het viel allemaal in elkaar, als puzzelstukjes, het werd me allemaal duidelijk hoe ik het wilde, “ik zag het pad voor mij uit de mist optrekken”. Hier MOEST ik wat mee, en het gaf me zoveel energie, alleen bij het idee al! Het was op zichzelf al een fantastische vakantie, en dan dit erbij maakte het helemaal bijzonder.

 

Welke gevolgen hebben deze stappen op jou gehad?

Ik ben inmiddels druk bezig met het ontwikkelen van verschillende tassen, ik heb nu contact met een marketing bureau die mijn logo van V.I.L.T. MADE (VILT draagt mijn naam, Van Ivonne vd Leij Thomas) heeft ontwikkeld en heb binnenkort een gesprek over mijn toekomstige website. Op 11 oktober (mijn verjaardag) ben ik ook officieel bij de Kamer van Koophandel een zelfstandig ondernemer!

 

Waarom vind jij dat je de award verdiend?

Dit vind ik een moeilijke vraag, ik heb mezelf niet opgegeven maar iemand anders, ik heb geen idee wie. Deze persoon zal vast vinden dat ik deze award verdien, maar heeft daar zijn/haar eigen mening over.

 

Ik vind het vooral al een eer dat ik überhaupt genomineerd ben. Heel erg dank daarvoor!

 

Stem op Ivonne