Spijbelen

Je joggingbroek aanhouden, een was draaien of koken tijdens de werkuren en niet meer hoeven te haasten in de ochtend. Aan thuiswerken lijken vooral voordelen verbonden. Toch voelt een lange wandeling maken midden op de werkdag als spijbelen. En daardoor doen we het niet! Terwijl we vanuit de gedragswetenschappen eigenlijk weten dat we het wél zouden moeten doen, om deze gekke situatie goed vol te houden.

Wil je weten hoe dat kan? Dat het lastig is om zonder schuldgevoel te ‘spijbelen’? En wil je dus vooral ook leren wat je kan doen om dat wel te doen? En dan ook nog eens zonder schuldgevoel? Dan is deze masterclass echt iets voor jou!

Masterclass Spijbelen

  • In deze Masterclass spijbelen leren we vanuit gedragswetenschap dat dit ‘spijbelen’ nodig is en mag! We gaan het hebben over ons brein, en hoe ons brein ons gedrag bepaalt.
  • Over dat we denken dat we veel beslissingen bewust nemen, maar dat dat eigenlijk niet het geval is.
  • En dat we daarom af en toe juist móeten spijbelen om in balans te blijven.
  • We gaan het hebben over welke rol motivatie speelt bij je gedrag en we gaan oefenen met het ontwikkelen van ‘micro-habits’: kleine gewoontes die makkelijk in te passen zijn in je dag. Waardoor je leert én ervaart dat het goed is om jezelf even rust/pauze te geven (of dus zogenaamd te spijbelen). Zodat je snapt en leert hoe je efficiënter omgaat met je breincapaciteit, en daarmee dus meer kan doen in minder tijd.

Praktische informatie

Over de presentator
Dr. Bo van Grinsven heeft veel onderzoek gedaan naar hoe mensen informatie verwerken en hoe dat ons gedrag beïnvloedt. Inmiddels heeft zij de wetenschap verlaten, en werkt zij dagelijks met het toepassen van deze gedragswetenschappelijke inzichten in de praktijk voor haar eigen bedrijf Behavioral Insights Company. Om op die manier gedrag positief te veranderen of te beïnvloeden.

Duur
1.5 uur (interactief middels live chat)

Datum

13 april 2021 van 15:30 – 17:00

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Tijdens dit webinar kan je via de chat live je vragen stellen.

Aanmelden

Dus: werk je alweer geruime tijd thuis en kon je in het begin misschien nog genieten van het mooie weer en nam je pauzes als het jou uit kwam? Maar merk je dat het steeds lastiger wordt om je eigen tijd in te delen? Of wil je gewoon meer weten over hoe je brein je gedrag bepaalt? Schrijf je dan in voor deze masterclass!

Aanmelden kan via deze link.