Masterclass Leiderschap en Veranderkracht

In deze tijden van verandering is blijven ontwikkelen een must. Dat geldt niet alleen voor medewerkers, maar ook voor leidinggevenden! Als leidinggevende heb je een essentiële rol als stimulator en je geeft zelf het voorbeeld. Hoe zorg jij ervoor dat je medewerkers nu én in de toekomst goed, gezond en gemotiveerd hun werk kunnen blijven doen? Hoe zorg je dat je een energieke leider bent, die het goede voorbeeld geeft aan zijn medewerkers? Hoe zet jij jezelf in om je team in beweging te brengen?

Wil jij ook je team en organisatie klaarmaken voor de toekomst en ontdekken hoe je jezelf daarbij kunt inzetten? Schrijf je dan in voor deze training!

Inhoud van de training

De wereld verandert voortdurend. Hoe zorg jij ervoor dat je medewerkers nu én in de toekomst goed, gezond en gemotiveerd hun werk kunnen blijven doen? Hoe zorg je dat je een energieke leider bent, die het goede voorbeeld geeft aan zijn medewerkers? Hoe zet jij jezelf in om je team in beweging te brengen?

Vanuit het inzicht in je eigen talenten, duurzame inzetbaarheid en verandervermogen zet je in dit Masterclass-traject stappen in je eigen ontwikkeling én maak je de vertaling om je team verder te brengen.

Resultaat

 • Je ontwikkelt een visie op de toekomst, verbreedt je horizon en kennis van actuele ontwikkelingen en de impact daarvan op het werk, je medewerkers en je eigen rol.
 • Je weet wat duurzame inzetbaarheid is en hoe je hierover met medewerkers in gesprek kunt gaan.
 • Je bent in staat medewerkers te activeren om aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling en hun verandervermogen en persoonlijk leiderschap te versterken.
 • Je kent jezelf beter en weet wat te doen om nu en in de toekomst goed, gezond en gemotiveerd aan het werk te zijn.
 • Je groeit in veranderkracht en persoonlijk leiderschap en werkt aan het realiseren van je eigen veranderuitdaging in jouw praktijk.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor leidinggevenden die hun team toekomstbestendig willen maken door gericht aandacht te geven aan de inzetbaarheid en ontwikkeling van hun medewerkers. Leidinggevenden die graag kennis en ervaring delen met collega-leidinggevenden, bereid zijn naar zichzelf te kijken en stappen willen zetten in hun eigen ontwikkeling.

Doel van deze opleiding

Het programma bestaat uit:

 • Online intake
 • 3 trainingsdagen van elk 2 dagdelen (eens per 4 weken)
 • Intervisie in subgroepen tussen de masterclasses
 • Digitale vragenlijsten
 • 3 persoonlijke coachgesprekken (na iedere masterclass een individueel gesprek)

Je formuleert je eigen veranderopdracht en ontwikkeluitdaging die de rode draad vormt tijdens dit traject. Wat wil jij met je team bereiken en waarin wil jij groeien? Meer zelfsturing, de blik meer naar buiten, meer aandacht voor de mens, een meer open cultuur waarin praten over ontwikkeling en loopbaan normaal is, meer toekomstgerichtheid, een andere manier van werken of …? Je gaat ermee aan de slag in je eigen praktijk.

Trainingsdagen

In de trainingsdagen werk je in groepen van maximaal 12 deelnemers. Leren met en van elkaar is het credo. Samen onderzoeken, elkaar inspireren en helpen. Met verschillende werkvormen, oefeningen en niet-alledaagse vragen zorgen we voor interactieve bijeenkomsten die aan het denken zetten, energie losmaken en in beweging brengen.

 1. Omgeving.
  In de eerste trainingsdag verkennen we actuele trends en ontwikkelingen in de wereld waarin we werken en leven, en de impact daarvan op het werk en op jouw rol als leidinggevende. Ook verdiepen we ons in het thema veranderen. Je vergroot je inzicht in verandervermogen en de onbewuste sturing achter gedrag. Wat maakt dat mensen zo verschillend omgaan met veranderingen? Hoe doe jij dat? En wat zijn de succesfactoren?
 2. BV Ik.
  Ter voorbereiding op de tweede trainingsdag maak je een aantal digitale vragenlijsten. Je ontvangt een persoonlijke rapportage en bespreekt die in een individueel gesprek met een coach. Tijdens de tweede masterclass staat de IK centraal. Een mens is meer dan zijn of haar functie. Verschillende dimensies van optimaal functioneren komen aan bod. Je leert jezelf beter kennen en anders kijken naar je medewerkers. Waar sta jij voor als leidinggevende? Wat brengt jou in beweging en hoe breng jij anderen in beweging? Wat wordt mogelijk als je kijkt naar mensen in plaats van naar functies en taken?
 3. Plan & actie.
  De laatste trainingsdag staat in het teken van persoonlijk leiderschap en veranderkracht. Doelen stellen, hindernissen overwinnen, denkkracht benutten, hulpbronnen inzetten. Hoe zet jij jezelf in als instrument in het realiseren van verandering? En hoe ben jij een hulpbron voor je medewerkers?

Praktische informatie

Data: 22 april 2021 – 28 mei 2021 – 22 juni 2021

Locatie: Zwartsluis

Kosten: Deze training wordt betaald door een bijdrage van FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Hierdoor zijn de kosten voor deelnemers beperkt tot een bijdrage van € 250,- (vrijgesteld van btw).

Aanmelden

Aanmelden voor deze 3-daagse Masterclass kan via de website van FLOW. 

Heb je vragen over deze training dan mag je contact opnemen via info@loopbaaninitiatief.nl