Overgang (en werk)

Kernvraag en uitgangspunt voor de workshop:
Hoe goed zorg je voor jezelf (of heb je voor jezelf gezorgd)? Welke mogelijkheden heb je tot je beschikking om de overgang goed in, door en uit te komen. Wat vertellen de klachten je. De overgang is een fase waar iedere vrouw door heen gaat. Hoe iemand de overgang beleeft is heel persoonlijk.

Wat komt er aan bod?
Tijdens de workshop komen de volgende essentiële thema’s aan bod:

 • Overgang algemeen: Waar gaat de overgang over. Welke factoren beïnvloeden de overgang. Wat zijn specifieke overgangssymptomen en welke kunnen een andere oorzaak hebben. Welke factoren beïnvloeden de hormoonhuishouding. Welke klachten (of vreemde buien of gedrag) duiden op een verstoord evenwicht of een tekort/ overschot aan een bepaald hormoon. Hoe kun je je hormonen zelf weer in balans krijgen d.m.v. (kleine) leefstijlaanpassingen
 • Voeding: Welke rol vervult voeding tijdens de overgang? Welke voeding geven je hormonen, energie en gezondheid een positieve boost en welke kun je beter achterwege laten.
 • Stressreductie: Wat is stress voor je lichaam, vooral tijdens de overgang en welke invloed kun je hierop uitoefenen.
 • Bewustzijn: Welke gedragspatronen spelen een rol juist tijdens de overgang en hoe kan je hiervan afstand nemen. Hoe goed zorg je werkelijk voor jezelf.
 • Hoe neem je verantwoordelijkheid voor je welbevinden tijdens de overgang.
 • Bewegen: Wat is de rol van bewegen tijdens de overgang. Welke klachten kan het verminderen. Welke klachten kunnen juist verergeren door niet (juist) te bewegen.
 • Werk: Welke weerslag heeft de overgang op je werk en hoe kun je ervoor zorgen dat de impact op je werk beperkt blijft. En dan wel zo dat je ook thuis nog energie hebt en gezellig kunt zijn. De overgang uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken is een belangrijk onderdeel als je met plezier aan het werk wilt blijven. Hoe ga je, goed voorbereid, het gesprek hierover aan met je leidinggevende.

Wat levert het op?
Na deze bijeenkomst hebben de deelnemers inzicht en concrete handvatten hoe ze zelf, d.m.v. een eerste stap via voeding, ontspanning, bewegen en bewustzijn op een natuurlijke manier hun energie weer kunnen laten stromen en hun gezondheid (blijvend) kunnen verbeteren. Ze ervaren dat ze zelf invloed hebben op hoe ze de overgang in-, door- en uitgaan.
Daarnaast bied ik ze (vrijblijvend en gratis) de mogelijkheid tot een nazorg contactmoment via mail of app. Verder ontvangen de deelnemers een digitaal naslag boekje, zodat ze de informatie nog eens rustig na kunnen lezen.

Voor wie is deze workshop?
Kennis uitwisselen, inspiratie opdoen, nieuwe informatie tot je nemen en je verbinden met gelijkgestemden, het is allemaal mogelijk tijdens de ‘Maand van Vitaliteit’. In samenwerking met 5 regionale samenwerkingsverbanden; Corpofit, KLIMMR, Kracht in Mobiliteit, Loopbaaninitiatief en Samenwerk@Corporatie organiseren we webinars die in het teken staan van de vitaliteitsschijf van vijf. Deze webinars zijn gratis!

Praktische informatie:

 • Dit webinar is online.
 • Dit webinar verloopt via MS Teams waarvoor je in de inschrijfbevestiging een link ontvangt.
 • De training duurt 2 uur.
 • Het webinar wordt verzorgd door Heleen van Lente van Lente in je leven.
 • Wanneer: 4 oktober, 10 – 12.

Deze training wordt gratis aangeboden. Afmelden kan kosteloos tot een week van tevoren, anders worden no-show-kosten (€ 50 incl. btw) bij je in rekening gebracht.