Vacature Consulent Huurdersfederatie ZO

Consulent Huurdersfederatie ZO

M/V

20 à 24 uur per week

Organisatie

De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe is een overkoepeling van 22 huurdersorganisaties, die opkomt voor de belangen van de huurders uit de gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden. Wij zijn onafhankelijk van de woningcorporaties. Samen met de dorps- en wijkgebonden huurdersverenigingen en bewonerscommissies willen wij bijdragen aan het realiseren van goede, betaalbare huurwoningen en een veilige, prettige woonomgeving voor alle huurders en onze lidorganisaties. Onze aandachtsvelden zijn veel omvattend. Zo ondersteunen, informeren en adviseren wij individuele huurders bij problemen met hun verhuurder en behartigen wij waar nodig hun belangen. Daarnaast vertegenwoordigen wij huurdersverenigingen en bewonerscommissies bij de verhuurders en gemeenten, oefenen we invloed uit op het beleid van de woningcorporatie en particuliere verhuurders met betrekking tot het huurprijsbeleid, verbetering en/of onderhoud van woningen, leefklimaat en de woonomgeving en ondersteunen wij de plaatselijke lidorganisaties in hun werkzaamheden.

 

Functieprofiel

Als consulent behartig je de belangen van zowel individuele huurders als lidorganisaties en lever je pleitbezorging waar nodig. Je informeert en adviseert hen op het terrein van wonen, ontwikkelingen in de volkshuisvesting en wet- en regelgeving. Tevens ondersteun je lidorganisaties in hun organisatorisch en inhoudelijk functioneren en help je hen hun deskundigheid te bevorderen en projecten op te zetten en uit te voeren. Je signaleert ontwikkelingen in ons vakgebied en op basis hiervan lever je een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van de Huurdersfederatie en haar samenwerkingspartners.

 

Kandidatenprofiel

Om ons te ondersteunen in deze werkzaamheden zoeken wij een gedreven en betrokken consulent met een zelfstandige en ondernemende houding. Bij het uitvoeren van jouw taken toon je initiatief en neem je jouw verantwoordelijkheid. Ook heb je sterke communicatieve en sociale vaardigheden, inlevings- en analytisch vermogen, omgevingssensitiviteit en weet je anderen te enthousiasmeren. Beschik jij over HBO werk- en denkniveau, heb je kennis van en ervaring met de sociale volkshuisvesting en spreekt bovenstaand functieprofiel je aan, dan ben jij wellicht de kandidaat die wij zoeken.

 

Wij bieden

Wij bieden jou een leuke baan in een enthousiast en betrokken team en een leuke werkomgeving, schaal 8 CAO Welzijn en een aanvullend arbeidsvoorwaardenpakket dat grotendeels de CAO Welzijn volgt.

 

Reageren

Wil je meer weten over deze functie, neem dan gerust contact op met Roel Boender, consulent Huurdersfederatie ZO, r.boender@huurdersfederatie.nl of Liesbeth Westen, coördinator Huurdersfederatie ZO, l.westen@huurdersfederatie.nl, tel. 0591-622226. Wil je solliciteren, dan kun je jouw sollicitatie met CV voor 22 februari 2016 mailen aan Liesbeth Westen, l.westen@huurdersfederatie.nl.