Veelbelovende reacties van deelnemers cursus Leven en Loopbaan

Eind mei startte de eerste groep van de nieuwe cursus 'Leven en Loopbaan, haal eruit wat erin zit'.

De deelnemers beoordelen de cursus gemiddeld met een 8 en raden unaniem anderen de cursus aan.

 

 

Reactie van Anita, De Huismeesters:

 

Door het volgen van deze cursus ben ik veel scherper geworden. Meer over dingen ben gaan nadenken wat ik nog verder in mijn privé en werk wil gaan doen. En daar stond ik eigenlijk nooit zo bij stil. Ik dacht altijd, ben de 60 gepasseerd en wat moet ik nou nog voor scholing gaan doen. Maar het hoeft niet per se scholing te zijn waar je enthousiast over kan raken, het kunnen ook andere dingen zijn die je nog graag zou willen doen.

 

Door deze cursus ben ik geprikkeld om mij weer bezig te gaan houden om pianolessen te volgen, een piano kopen, me bekwamen in de reiswereld, zelf reizen te gaan maken. Eventueel reisinformatie willen geven voor diegenen die dat leuk vinden. Vrijwilligerswerk gaan doen. Eenzame ouderen een leuke dag bezorgen. Dat zijn dingen waar ik enthousiast voor ben geworden. Voel dat ik door cursus veel energie heb gekregen.

 

Het was een leuke groep mensen die deelnamen aan de cursus, natuurlijk allemaal uit de corporatiewereld, maar met allemaal verschillende disciplines. In september hebben we een terugkom dag, waarin we elkaar vertellen in hoeverre we al stappen hebben ondernomen voor de dingen die we graag willen gaan doen.

Anita

 

Reactie van Carina, De Huismeesters:

 

Talenten. Persoonlijke actieplannen. Stip aan de horizon. Leven in balans. Populaire kreten van deze tijd waar je niet meer omheen kunt. Ik ook niet. Daarom heb ik, eerlijk is eerlijk vooraf met enige scepsis, deelgenomen aan de cursus Leven & Loopbaan van Loopbaaninitiatief. In een groep, bestaande uit corporatiemedewerkers uit verschillende functiegroepen en gelukkig ook qua samenstelling man/ vrouw in balans, is in een zestal bijeenkomsten van twee uur gesproken over wat beweegt mij, wat wil ik, wat ga ik doen en hoe maak ik dat voor mezelf concreet.

 

De persoonlijke en eerlijke verhalen van anderen, soms positief soms negatief met alle twijfels van dien en de enthousiaste en professionele cursusleiding hebben mij ertoe aangezet om mij dan eindelijk toch eens aan te gaan melden voor een reanimatiecursus. Altijd uitgesteld, altijd vinden dat ik dit eens zou moeten oppakken omdat het levensreddend is.

 

Dat is voor nu mijn stip aan de horizon op weg naar een groter punt, namelijk het nadenken en invulling geven aan een andere woonvorm waarbij mensen van verschillende leeftijden ieder met hun eigen voordeur bij/ met mij kunnen wonen. Mijn mooie provincie biedt daarin ongetwijfeld voldoende kansen!

 

Interesse?

Lijkt het je interessant om ook mee te doen met deze cursus? Voor jou als corporatiemedewerker is deelname helemaal gratis, dus doen!

 

Meer informatie vind je op http://www.loopbaaninitiatief.nl/training/in-een-groep/leven-loopbaan-haal-eruit-wat-erin-zit.htm