Younglink event - Robot vs mens

Wie heeft de toekomst?

Krijg je over een paar jaar ontbijt op bed door je eigen huisrobot? Carpool je naar je werk met je robot-collega? Hoe robotproof is jouw beroep eigenlijk? En nemen robots echt de wereld over? Op deze vragen, en meer, hopen we een antwoord te krijgen tijdens het Younglink event op 28 februari. Of je nou een digibeet of een echte computer-expert bent, iedereen is welkom!


Artificial Intelligence

Prof. Niels Taatgen van de Rijksuniversiteit Groningen vertelt ons hoe we kunstmatige intelligentie kunnen gebruiken en toepassen in ons werk en leven. Hij is van mening dat we niet vervangen kunnen worden door computers, maar dat we juist moeten gaan samenwerken met computers.


Opereren met Da Vinci

Dat samenwerken met een robot nu ook al gebeurt, bewijst Uroloog Hylco Wiarda. Hij staat regelmatig met een robot, genaamd Da Vinci, in de operatiekamer van het Martiniziekenhuis. Hij zal ons hier alles over vertellen op 28 februari, waarbij de we de 'collega's' ook aan het werk zullen zien.


Meet en greet met een robot

We sluiten de avond af met een borrel. Altijd al kennis willen maken met een robot? Davey Smand ontwierp een knuffel robot als kunstproject. Dus blijf zeker tot de borrel en maak kennis met robot Affy.

Datum: 28 februari
Locatie: Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18 Groningen
Tijd: 19:30 uur tot ongeveer 21:15 uur, na afloop is er een borrel.

 

Een kosteloos evenement voor alle medewerkers (onder de 36 jaar) binnen de aangesloten organisaties van Noorderlink.

 

Meld je snel aan!