Younglink organiseert: Space - the final frontier

Wat weten we tot nu toe over het heelal? Bestaat er buitenaards leven? Is het mogelijk om planeten te koloniseren? De laatste eeuwen zijn we veel te weten gekomen over het heelal om ons heen. Onze aarde blijkt een minuscuul puntje te zijn in een gigantisch grote en oude kosmos. Een kosmos met vele andere aardes bij vele andere sterren. Een kosmos ook met nieuwe kansen voor onze soort. 

 

Jeffrey Bout is sterrenkundige en werkzaam bij de Hanzehogeschool. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het heelal en gepassioneerd zijn kennis hiervan te delen met anderen. Jeffrey neemt ons mee op reis en daagt ons uit 'to boldly go where no one has gone before!'

 

Na de lezing is er een borrel en de mogelijkheid tot het volgen van een rondleiding door de sterrenwacht. We hopen op helder weer zodat we de kraters op de maan kunnen zien, de ringen van planeet Saturnus of objecten ver in het heelal. Voor de lezing is plek voor maximaal 150 Younglinkers. Aan de rondleidingen kunnen in totaal 100 YoungLinkers meedoen. Meld je dus snel aan! 

 

Praktische informatie:

Datum: donderdag 13 april

Locatie: Bernoulliborg Zernike Campus, Nijenborgh 9, Groningen

Tijd:

20.00 uur Ontvangst

20.30 uur Start lezing Jeffrey Bout

21.30 uur Borrel en rondleidingen Sterrenwacht Blaauw

 

Aanmelden kan via deze link: https://noorderlink.congrezzo.nl/younglinkuniversity